Figure Ground

The main project in 2nd year was based in the Welsh valley town Aberdare. Once a thriving coal mining town, it is now struggling to find a new identity following the closure of the mines. After site analysis and research I chose to design a music facility, allowing the practice, recording and performing of music. The building aimed to reuse a traditional Welsh chapel and reconnect the town with its largely unexposed river.

A perforated Corten cladding covered exposed servicing, creating a sense of drama and a rough and ready building, prepared for future changes in an unstable area of the country.

Advertisements
This entry was published on October 14, 2012 at 15:44. It’s filed under 2nd year, Design and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s