Crematorium/Library, Trieste

The final project in the BSc course, the brief was to create a sacred space in the Italian industrial city of Trieste, on the border near Slovenia. To create a place that was inclusive, open to believers and non-believers, I decided to design a crematorium. This was mixed with facilities for people’s everyday lives as a way of confronting mortality.

The most important problem to overcome was the issue of privacy for the mourners. A separate route was created that meanders through the building, with the other parts of the building at a respectful distance. The main ceremonial room is the most private, located as an island in the harbour.

The main concept behind the project was ‘entropy’ and the materials chosen reflect this, breaking down over time but revealing hidden beauty and human interaction with age.

Advertisements
This entry was published on October 20, 2012 at 21:30. It’s filed under 3rd year, Design and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s