Thesis Primer

This primer project took place in the Gregynog Forest in mid-Wales. Using local timber I constructed a reading shelter that used no fixings, making it simple to assemble and completely biodegradable. The form is determined by the angle of the sun, allowing light in on the south side and shading the north so that moss and fungus have the chance to grow.

At different latitudes the shelter takes on different forms which change the internal environment. Alternative uses can be catered for by varying the lengths of elements and the notches cut into them.

Advertisements
This entry was published on January 18, 2013 at 16:33. It’s filed under 5th year, Craft, Design, Photography and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s